Gratis verzending vanaf €100,-
    Niet goed geld terug

ProMix

Bio Hennepolie


PRODUCT INFO
Bio Hennepzaadolie is een biologische
hennepzaadolie van premium kwaliteit
De olie is koudgeperst uit hennepzaden
van hoge kwaliteit, waardoor u kunt rekenen
op de beste hennepzaadolie.
VERKRIJGBAAR IN
500ml
€20,50
Bio Hennepolie
of Bio Hennepzaadolie is een biologische hennepzaadolie van premium kwaliteit. De olie is koudgeperst uit hennepzaden van hoge kwaliteit, waardoor u kunt rekenen op de beste hennepzaadolie. Wat de Bio Hennepolie onderscheidt van andere plantaardige oliën, is dat het onverzadigde vetzuren (linolzuur, alfalinoleenzuur en gamma-linoleenzuur) bevat in de ideale samenstelling. De verhouding van Omega 6 en Omega 3 in de hennepzaadolie is 3:1. Bio Hennepolie bevat geen CBD aangezien de olie uit de zaden wordt geperst en niet uit het groen van de hennepplant.


Hennepzaadolie met de juiste verhouding essentiële vetzuren
De Bio Hennepolie zit boordevol essentiële vetten. Het heeft een hoge concentratie aminozuren en de optimale verhouding (3:1) qua Omega 3 en Omega 6 vetzuren (linolzuur en alfalinoleenzuur). Er zitten tevens mineralen in, zoals ijzer, magnesium en calcium. Verder bevat deze biologische hennepzaadolie spoorelementen, krachtige antioxidanten en bioactieve enzymen. Daarnaast heeft de olie veel vitaminen en zelfs bijna alle B-vitaminen. In hennepzaadolie zitten alle essentiële eiwitbouwstenen en het bevat geen cholesterol. Hennep is een plantaardige eiwitbron. Een goed vleesalternatief voor vegetariërs en veganisten dus!


Wat zijn omega vetzuren?
Er bestaan twee groepen vetzuren te weten: NIET-essentiële vetzuren: Dit zijn de vetzuren die het lichaam zelf kan aanmaken op voorwaarde dat alle benodigde essentiële vetzuren in de juiste verhouding en hoeveelheid aanwezig zijn in het lichaam. Essentiële vetzuren: Dit zijn de vetzuren die van buitenaf moeten worden aangevoerd. Ons lichaam kan deze dus niet zelf aanmaken.


Wat zijn de essentiële vetzuren?
Omega 3 vetzuur = ALA = Alpha Linoleenzuur Omega 6 vetzuur = LA = Linolzuur Essentieel geeft aan dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Zijn deze twee vetzuren voldoende aanwezig (ALA = alfa linoleenzuur = Omega 3 en LA = linolzuur = Omega 6), dan kan het lichaam zelf beslissen naar welke vetzuurderivaten (afgeleiden) het deze twee essentiële vetzuren omzet. Ze kunnen daarbij omgezet worden naar GLA, DHLA, AA, EPA of DHA. Het is dus van levensbelang om ervoor te zorgen dat deze twee essentiële vetzuren in de juiste verhouding aanwezig zijn, zodat ons lichaam hieruit steeds, indien nodig, de benodigde derivaten kan maken. De opname van essentiële Omega 3 en 6 vereist voldoende vitamine E en carotenen. Dit zijn de belangrijkste antioxidanten die de Omega 3 en 6 in een topconditie houden om hun werk te doen. Meer vitamine E in het bloed betekent een verminderde kans op aantasting van vetzuren door vrije radicalen. Het verhindert dat vet in het bloed ranzig wordt (oxideert), waardoor bloed aan de bloedplaatjes blijft kleven. Ook cholesterol kleeft aan bloedplaatjes wanneer het door vrije radicalen ranzig is geworden, omdat er te weinig antioxidanten in het bloed aanwezig zijn.


Waarom extra omega 3 en 6 innemen?
U vraagt zich misschien af waarom het eten van rood vlees, kip, eieren en vis ons niet voldoende essentiële Omega 6 geeft en waarom aanvulling dus noodzakelijk is. Het antwoord is simpel: hitte vernietigt Omega 3 (extreem hittegevoelig) en Omega 6 (sterk hittegevoelig). Aangezien de meeste mensen hun vlees, vis en eieren niet rauw eten, is de kans dus klein dat ze voldoende onbewerkte, onverhitte essentiële Omega 6 binnenkrijgen via hun voeding. Aangezien het lichaam zich steeds zal proberen in stand te houden, gaat het deze defecte en beschadigde Omega 6 toch gebruiken. Het gebruikt namelijk steeds “The next best thing” als het niet kan beschikken over “The best thing”. Het gaat de transvetten of EFA derivaten gebruiken of zelfs de Omega 9 (oliezuur). Deze vervangers kunnen niet zorgen voor een maximale aanvoer van zuurstof in de cellen en doen dan ook niets ter bescherming van die cellen en weefsels. Er is ons steeds verteld dat we meer dan voldoende Omega 6 en te weinig Omega 3 uit onze voeding halen. Dat deze redenering niet helemaal klopt, hebben we al kunnen lezen. Toch wordt meestal alleen Omega 3 massaal aangevuld d.m.v. visolie of krillolie capsules. Dit kan in sommige gevallen waardevol zijn, maar ons lichaam werkt het beste met de exacte verhouding onbewerkte essentiële vetzuren Omega 3 en 6 zoals die voorkomen in onze koudgeperste biologische hennepzaadolie.


Het belang van goede celwanden
Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. De vitaliteit van elke cel is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit en bescherming die de celwanden (membranen) bieden. Deze kwaliteit wordt mede bepaald door voldoende aanwezigheid van de essentiële vetzuren in de juiste verhouding. Voldoende Omega 3 en 6 vetzuren houden de celwanden soepel en doorlaatbaar, waardoor zij voedingstoffen kunnen opnemen en afvalstoffen gemakkelijk kunnen afvoeren. Gezonde celmembranen hebben goed werkende receptoren (zuurstofvangers of zuurstofmagneten) die de zuurstof uit het bloed naar de cellen kunnen transporteren. Ze trekken als het ware zuurstof aan en kunnen er op die manier voor zorgen dat de cel niet gaat degenereren. Cellen die over onvoldoende zuurstof beschikken, gaan namelijk proberen te overleven op koolhydraten. Ze transformeren daardoor in gedegenereerde cellen en kunnen dan de oorzaak zijn van ernstige ziekten. De juiste verhouding vetzuren Omega 3 en 6 zijn dus van belang voor de cellen en het zuurstofgehalte in die cellen.


0 Review(s)

    Gratis verzending vanaf €100,-
    Niet goed geld terug